YLEISTÄ

Kysymys Vastaus
Mikä on VIN-numero? VIN on lyhenne sanoista Vehicle Identification Number (ajoneuvon valmistenumero). Kyseessä on ajoneuvokohtainen ja yksilöity numero. Löydät VIN-numeron autosi kojelaudasta, takuu- ja huoltokirjasta, vakuutuskirjasta tai rekisteröintitodistuksesta. Helpoimmin näet sen, kun seisot auton vieressä kuljettajan puolella ja katsot kojelaudan kulmaa.
Mitä on energiatalous ajossa? Energiatalous edustaa ajetun matkan ja sähkönkulutuksen välistä suhdetta. Mitä suurempi mailia/kWh-suhde ja mitä pienempi kWh/maili-suhde, sitä parempi energiatalous.
Mitä ovat suosikit? (Tietosyötteet) Tämän toiminnon avulla saat hetkessä käyttöösi syötettyjä tietoja, kuten ”ajosuunnitelman”.
Ajomatkan määrittely Ajomatkaksi määritellään matka, joka alkaa virran kytkemisestä ja päättyy virran katkaisemiseen.
Mikä on ekopuu? Näet ekopuuikonin kun tutustut ajotietoihisi. Se vertaa energiankulutustasi ja kertoo miten ekometsäsi voi.

TILI

Kysymys Vastaus
Mikä on käyttäjätunnukseni? NissanConnect EV -sovelluksessa käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi. Se on käytössä ainoastaan sinun You+Nissan-tililläsi. Se on voimassa yhtä kauan kuin You+Nissan-tilisi.
Unohdin käyttäjätunnukseni, mitä teen? NissanConnect EV -sovelluksessa käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi. Jos käytät säännöllisesti useampaa sähköpostiosoitetta, etsi alkuperäinen You+Nissan-vahvistusviesti sähköpostilaatikoistasi.
Unohdin salasanani, mitä teen? Voit pyytää uuden salasanan täältä.

KIRJAUDU SISÄÄN

Kysymys Vastaus
Minut kirjattiin ulos You+Nissan-verkkoportaalista tai NissanConnect EV -sovelluksesta. Miksi?
Vain yksi laite voi olla kirjautuneena samanaikaisesti. Kun kirjaudut sisään You+Nissan -verkkoportaaliin tai NissanConnect EV -sovellukseen, sinut kirjataan ulos mahdollisesti käytössä olevasta muusta yhteydestä.
Voinko kirjautua sisään useiden eri näyttöjen tai laitteiden kautta samalla tunnuksella? Voit kirjautua tilillesi verkkoportaalin ja mobiilisovelluksen kautta yhdellä laitteella kerrallaan.

KÄYTTÄJÄTUNNUS

Kysymys Vastaus
Mihin käyttäjänimeäni käytetään?
Luomme jokaiselle Nissan-kuljettajalle automaattisesti käyttäjänimen, jotta he voivat nähdä sijoituksensa tilastoissa.

SÄHKÖPOSTIOSOITE

Kysymys Vastaus
Miksi en saa sähköpostiviestejä koskien järjestelmää?
Tarkista sähköposti-ilmoitusasetuksesi Yhteyspalvelut/Ilmoitusasetukset-osiosta.

ETÄOHJAUKSET

Kysymys Vastaus
En pysty käynnistämään etälatausta.
Jos latausjohtoa ei ole kytketty oikein, etälataus ei toimi. Se ei toimi myöskään silloin, kun autossa on virta päällä tai olet alueella, jossa on heikko verkkoyhteys.
Voinko pysäyttää etälatauksen pöytätietokoneella tai mobiililaitteella? Valitettavasti etälatausta ei voi pysäyttää pöytätietokoneella eikä mobiililaitteella. Jos haluat pysäyttää sen, irrota johto.
Milloin etälataus loppuu? Se lakkaa automaattisesti, kun akku on ladattu täyteen. Se lakkaa myös, jos johto irrotetaan tai autossasi on virta päällä.
Voinko käynnistää pikalatauksen pöytätietokoneella tai mobiililaitteella NissanConnect EV:n avulla?
Valitettavasti et. Etälataus on käytettävissä vain normaalissa latauksessa.
Voinko pysäyttää etäilmastoinnin tietokoneella tai mobiililaitteella? Kyllä, voit pysäyttää ilmastoinnin Yhteyspalvelu-kojelaudan kautta.
Miksen saa käynnistettyä etäilmastointia? Jos latausjohtoa ei ole kytketty oikein tai jos sen akun virta käy vähiin, etäilmastointi ei toimi. Se ei toimi myöskään silloin, kun virta on päällä tai olet alueella, jolla palvelu ei toimi.
Milloin etäilmastointi lakkaa toimimasta? Etäilmastointi loppuu enintään 2 tunnin kuluttua latauskaapelia käytettäessä. Etäilmastointi loppuu enintään 15 minuutin kuluttua akkuvirtaa käytettäessä. Etäilmastointi loppuua myös, jos latauskaapeli irrotetaan tai autossa on virta päällä.
Voinko asettaa lämpötilan etäilmastoinnin avulla? Se on mahdollista tiettyjen mallivuosiversioiden kanssa. Voit tarkistaa NissanConnect EV -sovelluksesta onko tämä mahdollista ajoneuvosi kanssa.
Voinko käynnistää etälatauksen etäilmastoinnin toimiessa? Kyllä. Tällöin etälataus toimii ilmastoinnin aikana.
Voinko käynnistää etäilmastoinnin latauksen aikana? Kyllä. Tällöin ilmastointi toimii etälatauksen aikana.
Ilmoitetaanko lataustilasta, vaikka kyse olisi pikalatauksesta? Kyllä, ilmoitus annetaan myös pikalatauksen valmistumisesta tai loppumisesta.
Missä tilanteissa latauksen valmistumisen lisäksi lataustilasta ilmoitetaan? Ilmoitus annetaan, kun latausjohto irrotetaan tai kun sattuu sähkökatkos.
Miten voin säätää etäohjauksella käytettävän ilmastointitoiminnon lämpötilan? Voit säätää ilmastointitoiminnon lämpötilaa auton sisältä: Painamalla Zero Emission -painiketta > Asetukset > Ajastin/etä – Aseta ilmastoinnin lämpötila.
Voinko ajastaa seuraavan etäilmastoinnin, vaikka ilmastointi olisi jo aktivoitu? Vaikka ilmastointi olisi jo päällä, voit silti ajastaa seuraavan etäilmastoinnin myöhemmälle ajalle. Tämä ei keskeytä käynnissä olevaa ilmastointitoimintoa.
Voinko asettaa useita ajastimia? Kerralla voi olla määritettynä vain yksi ajastin. Jos määrität uuden ajastimen aiemman ollessa jo asetettuna, uusi ajastin peruu vanhan ja korvaa sen.

AJOENNÄTYKSET

Kysymys Vastaus
Näytöllä näkyvä ajomatka poikkeaa ajoneuvossani näkyvästä arvosta.
Kyseessä on ajomatka sen jälkeen, kun aktivoit tilisi täysin. Se voi poiketa auton oman mittarin lukemasta.
Miten hiilidioksidisäästöt lasketaan? Voimme vähentää CO2-päästöjä täysin sähkötoimisella autolla ajaessamme. Toiminnossa lasketaan CO2-päästöt ajettaessa sama matka Nissan PULSARilla – vastaavan kokoisella, polttomoottorilla varustetulla autolla.

OMA AJOTYYLINI

Kysymys Vastaus
Miten taso asetetaan?
Asetamme tason sen mukaan, kuinka paljon tulos poikkeaa keskiarvosta. Taso 3 on keskiarvo.
Kuinka monta merkintää näytetään? Voit nähdä 5 uusinta ajomerkintää mobiilisivustolla. 

SÄHKÖINEN NOPEUSSIMULOINTI

Kysymys Vastaus
Miten hiilidioksidisäästöt lasketaan?
Voimme vähentää CO2-päästöjä ajamalla täysin sähkötoimisella autolla. Toiminnossa lasketaan CO2-päästöt ajettaessa sama matka Nissan PULSARilla – vastaavan kokoisella, bensiinipolttomoottorilla varustetulla autolla.
Miksi näytettävät tulokset poikkeavat todellisista tuloksista?
Todellinen sähkönkulutus vaihtelee sopimuskohtaisesti. Se riippuu myös kellonajasta. Tiedot ovat ainoastaan suuntaa antavia.

ALUEELLISET RANKING-SIJOITUKSET

Kysymys Vastaus
Miten luokitellaan platina-, kulta-, hopea- ja pronssiluokat?
Luokittelemme ne kuukausikohtaisen keskimääräisen energiatalouslistan mukaan. Platina: parhaat 20 % Kulta: parhaat 20–50 % Hopea: 50–80 % Pronssi: alle 80 %.
   

LUOKITUKSET MAAILMALLA

Kysymys Vastaus
Mitä eroa on kuukausi-, viikko- ja päiväluokituksilla?
Kukin määritelmä on seuraavanlainen. Kuukausi: Kuukausittain laskettavaan arvoon perustuva luokitus. Siinä näkyy kumulatiivinen arvo. Ainoastaan energiatalous edustaa keskiarvoa. Uusi arvo lasketaan seuraavassa kuussa. Laskelma päivitetään joka päivä siten, että voit nähdä prosessin.
Sivustolla on 3 erilaista luokitusta: kuukausittainen, viikoittainen ja päivittäinen. Mitkä ovat saatavilla tietosyötteinä?
Näistä päivittäinen luokitus on saatavilla. 
Miksen saa maailmanlaajuista luokitusta, vaikka olen liittynyt palveluun? Jos ajotietoja ei päivitetä yli 7 päivään, niitä ei lasketa päivittäiseen luokitukseen. Lähetettyjen ajotietojen huomioiminen kestää pari päivää.
   
   

MAAILMAN EKOMETSÄ

Kysymys Vastaus
Mitä puusymboli tarkoittaa?
Puusymbolin koko edustaa hankittujen ekopuiden määrää kolmella alueella (Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Japanissa).
Miten hiilidioksidisäästöt lasketaan?
Voimme vähentää CO2-päästöjä ajamalla täysin sähkötoimisella autolla. Toiminnossa lasketaan CO2-päästöt ajettaessa sama matka Nissan PULSARilla – vastaavan kokoisella, bensiinipolttomoottorilla varustetulla autolla.

KIRJAUDU MOBIILILAITTEELLA

Kysymys Vastaus
Mitä tarkoittaa Muista minut?
Kun valitset Muista minut -asetuksen, sinun ei tarvitse joka kerta syöttää käyttäjätunnustasi ja salasanaasi. Tämä palvelu on saatavana vain malleissa, joissa on yksilöllisten tunnistustietojen lähetystoiminto.
   
Mitä tarkoittaa Pidä minut kirjautuneena? Kun valitset NissanConnect EV -sovelluksessa asetuksen Pidä minut kirjautuneena, sinut ohjataan automaattisesti kojelautanäkymään. Voit poistaa tämän asetuksen käytöstä kirjautumalla ulos sovelluksesta.

HUOLTOMUISTUTUKSET

Kysymys Vastaus
Mitä ovat huoltomuistutukset?
Huoltomuistutukset näkyvät kojelaudassa normaalin aikataulun mukaisten huoltoaikojen mukaan ajettujen kilometrien perusteella. Ne ovat vain ohjeellisia, eikä niiden perusteella pidä laiminlyödä määritetyn, aikaan tai ajettuun matkaan perustuvan huoltoaikataulun noudattamista.
Mitä pitäisi tehdä, kun saan huoltomuistutuksia?
Ota yhteyttä jälleenmyyjään ja varaa huoltoaika tarkistusta varten.