Mikä on Apple CarPlay?

Apple CarPlay on turvallisempi tapa käyttää iPhoneasi autossa. Apple CarPlayn avulla voit vastaanottaa ohjeita, soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä kuunnella musiikkia autosi omalta näytöltä. Liitä vain iPhone järjestelmään ja menoksi.
Katso lisätietoja Apple CarPlayn sivustolta.

Mitkä Nissan-ajoneuvot tukevat Apple CarPlay™ -toimintoa?

Tarkista, missä ajoneuvoissa on varustuksena Apple CarPlay™, osoitteesta https://www.nissan.fi/omistajuus/nissan-tietoviihdejarjestelma/nissanconnect-palvelulla-varustetut-ajoneuvot.html. Automallit, jotka ovat olleet myynnissä ennen kuin Nissan otti CarPlayn käyttöön, eivät ole yhteensopivia.

Mitkä laitteet (puhelimet) ovat yhteensopivia Apple CarPlayn kanssa?

CarPlaytä käyttääksesi tarvitset iPhone 5:n tai uudemman, jossa on käyttöjärjestelmänä iOS 7.1 tai uudempi. Apple CarPlay ei ole yhteensopiva muiden kuin Apple-laitteiden kanssa (Android/Windows).

Mistä saan Apple CarPlay -sovelluksen?

Apple CarPlaylle ei ole sovellusta. Se on osa iPhonen käyttöjärjestelmää kaikissa iPhone-puhelimissa iPhone 5:stä eteenpäin. Jotta saat parhaat tulokset, varmista, että puhelimessasi on asennettuna uusin ohjelmisto. Lisäksi Sirin täytyy olla kytkettynä päälle Asetuksista.

Miten otan Apple CarPlayn käyttöön iPhoneni asetuksista?

Kun et aja autoa ja kytket puhelimesi järjestelmään ensimmäisen kerran, järjestelmän pitäisi kysyä, haluatko kytkeä puhelimesi sen ollessa lukittuna.

Varmista myös, että Siri on päällä. Mene kohtaan Asetukset > Yleiset > Siri. Ota Siri käyttöön siirtämällä painike oikealle.

Katso tästä linkistä lisätietoja CarPlayn määrittämisestä iPhoneen.

Miten yhdistän älypuhelimeni Apple CarPlay -järjestelmään?

Sinun on liitettävä Applen hyväksymä USB-kaapeli USB-porttiin.

Apple CarPlay toimii ainoastaan, kun puhelin on liitetty USB1-liitäntään. USB2 ei muodosta yhteyttä Apple CarPlayhin.

Miksi tarvitsen USB-kaapelin iPhoneni yhdistämiseen?

Apple CarPlay vaatii tällä hetkellä Applen hyväksymän USB-kaapelin käyttöä.

Voinko suoratoistaa iPhonelle tarkoitettua ääntä Bluetoothin välityksellä?

Bluetooth-audiota ei voida käyttää laitteelta, joka on liitetty USB-pistokkeeseen ja jossa on käytössä Apple CarPlay. Voit suoratoistaa musiikkia Bluetoothin välityksellä toiselta laitteelta.

Tukevatko Apple CarPlayn sovellukset useita puhelimia ja kuljettajia?

Kyllä, mutta vain yhtä puhelinta kerrallaan. Ajoneuvon järjestelmä  tunnistaa ainoastaan iPhonen, joka on parhaillaan liitettynä USB-porttiin.

Jos haluat vaihtaa toiseen iPhoneen, liitä uusi iPhone USB-porttiin ja noudata näytölle tulevia ohjeita.

Mistä löydän Apple CarPlayn käyttöehdot?

Käyttämällä Apple CarPlaytä hyväksyt seuraavat seikat: Apple CarPlay on Apple Inc:n käyttöehtojensa mukaisesti tarjoama palvelu. Siksi Nissan ei vastaa sen toiminnoista/sovelluksista. Kun käytät Apple CarPlaytä, tietyt tiedot autostasi (sen sijainti mukaan lukien) siirtyvät iPhoneesi.

Latautuuko iPhone®, kun se on yhdistettynä USB-liitäntään?

Kyllä, mutta se saattaa latautua normaalia hitaammin CarPlayn ollessa käytössä, sillä useiden sovellusten käyttäminen samanaikaisesti saattaa hidastaa lataamista. 

Onko puhelimeni lukitus avattava CarPlayn käyttöä varten?

Ei. Kun puhelimesi liitetään järjestelmään ensimmäisen kerran, se pyytää lupaa CarPlayn toimintaan puhelimen ollessa lukittuna. Voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa menemällä kohtaan Asetukset-->Yleiset-->CarPlay. Valitse ajoneuvo, ja sen jälkeen voit kytkeä asetuksen pois päältä / päälle.

Tarvitsenko datapalvelun?

Jotta kaikki Apple CarPlayn ominaisuudet toimisivat oikein, tarvitaan yhteensopiva iPhone, matkapuhelinyhteys ja datapalvelu. Jotkin ominaisuudet toimivat ilman datapalveluakin.

Toimivuus/sovellukset/ohjelmisto/laitteisto

Apple CarPlayn toiminta voi heikentyä tai lakata kokonaan, jos käyttöjärjestelmiin, laitteisiin, ohjelmiin tai muihin sellaisiin tekniikoihin tehdään muutoksia, jotka ovat keskeisiä järjestelmän tuen kannalta ja joihin Nissan ei voi vaikuttaa. Myös kansallisten määräysten muutokset voivat vaikuttaa Apple CarPlayn toimintaan.

Toimintaongelmat

Apple CarPlayn käytön aikana järjestelmän toimintaan vaikuttaa matkapuhelinyhteyden vahvuus tai itse puhelimen toiminta. Jos järjestelmän toiminta heikkenee:
• Tarkista matkapuhelinyhteyden vahvuus. Jos se on heikko, odota vahvempaa signaalia
• Katkaise puhelimen yhteys ja kytke se uudelleen.
• Sulje kaikki sovellukset ja käynnistä ne uudelleen.
• Kytke iPhonen virta pois päältä ja takaisin päälle.

Apple CarPlayn käynnistys ei onnistu, vaikka se on yhdistetty ajoneuvoon.

1. On suositeltavaa käyttää puhelimen mukana tullutta Applen hyväksymää kaapelia ja varmistaa, että uusin ohjelmistoversio on asennettuna.
2. Varmista, että USB-kaapeli on liitetty oikeaan USB-porttiin. Liitä USB-kaapeli asianmukaisesti USB1-porttiin.
3. Varmista, että Apple CarPlay on kytkettynä päälle iPhonen asetukset-->yleiset-valikosta.
4. Laite ei ole yhteensopiva CarPlayn kanssa. 

Tarkista yhteensopivuusvaatimukset.

Sirin käyttö ei onnistu ohjauspyörän valitsimella.

1. Tarkista, että painat ja pidät pohjassa ohjauspyörän TALK-painiketta etkä vain paina valitsinta.
2. Siri-asetus ei ole aktiivisena puhelimessa. Kytke SIRI käyttöön puhelimestasi.
3. Varmista, että käytät Applen hyväksymää kaapelia. Kaapeli ei ehkä ole kunnolla kiinni. Irrota USB-kaapeli ja liitä se uudelleen, ja varmista, että se on liitetty USB-liitäntään.

En saa säädettyä äänenvoimakkuutta sopivaksi.

Äänenvoimakkuuden säätimiä (ohjauspyörän painikkeita tai äänenvoimakkuusnuppia) käytetään äänenvoimakkuuden, soittoäänen voimakkuuden ja Sirin/neuvonnan äänenvoimakkuuden säätelyyn. Äänenvoimakkuuden säädön pitäisi oletuksena palata normaalille musiikin voimakkuudelle, kun neuvonta/Siri lopettaa äänen toistamisen. Joissakin tapauksissa voit joutua odottamaan ennen musiikin äänenvoimakkuuden säätämistä.

Miten voin poistua CarPlaystä?

Pääset käyttämään Nissan-käyttöliittymää painamalla painiketta näytön vasemmalla puolella tai näytön ohjauksen vieressä olevaa painiketta.

Jos haluat sammuttaa Apple CarPlayn kokonaan, sinun on irrotettava puhelin USB-liitännästä.