​Kuljettajaa avustavat turvateknologiat

Ominaisuuksia, jotka tekevät jokaisesta ajokerrasta älykkäämmän, turvallisemman ja vaivattomamman.

Nauti autoilusta - ProPILOT Assist nyt varustettuna Navi-Link-toiminnolla

ProPILOT Assist Navi-Link-toiminnolla [2]

Nissan QQ  ProPILOT Assist, 2D-kuva

Entistä nautittavampaa ja stressittömämpää ajamista. Navi-Link-toiminnolla varustettu ProPILOT Assist [2] auttaa pysymään ennalta määritellyllä etäisyydellä edellä ajavasta autosta ja pitää auton kaistalla. Lisäksi siinä on integroitu TomTom®-karttapalvelu, jonka ansiosta järjestelmä pystyy ennakoimaan mm. kaarteet, risteysalueet ja liittymät ja tarvittaessa hidastaa nopeutta tehden ajosta vaivattomampaa. Tämä ominaisuus voi jopa säätää ajonopeuden liikennemerkkien mukaiseksi.

Nissan QQ Nissanin mukautuva kaukovaloavustin yksinkertaistettuna 3D

Mukautuvat LED-ajovalot

Nissan Qashqain pitkät ajovalot on jaettu 12 erikseen ohjattavaan segmenttiin. Järjestelmä mukautuu ajoon sytyttämällä ja sammuttamalla jokaisen segmentin erikseen. Tämä ehkäisee vastaantulijoiden häikäisemistä ja auttaa kohdistamaan valoa sinne missä sitä tarvitaan. 

Nissan QQ NissanConnect-keskikonsoli 9

Älykäs Around View Monitor -kamerajärjestelmä [5]

Pysäköi helposti virtuaalisen 360-asteen näkymän ansiosta. Jaetulta näytöltä näet myös näkymän autosi edestä, takaa ja kaarteista. Saat varoituksen, jos järjestelmä havaitsee liikkuvia kohteita autosi lähellä.

[1] Älä luota pelkästään kuljettajaa avustaviin ominaisuuksiin. Kuljettaja on aina vastuussa ajamisesta. Jotkut ominaisuudet eivät välttämättä toimi kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Ota huomioon nopeusrajoitukset ja muut rajoitukset. Löydät ne myös osoitteesta www.nissan.fi.

[2] ProPILOT Assist Navi-link-toiminnolla on saatavilla rajoitettuun osaan mallistoa. ProPILOT Assist Navi-Link-toiminnolla on kuljettajaa avustava järjestelmä, jota käytettäessä kuljettajan tulee pitää kädet ratilla ja katse liikenteessä. Järjestelmää tulee käyttää ainoastaan moottoritien tyyppisillä teillä, joissa vastakkaisiin suuntiin liikkuva liikenne on erotettu jakajalla. Navi-link auttaa tunnistamaan liikennemerkkejä. Jotkut ominaisuudet eivät välttämättä toimi kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Kuljettajan vastuulla on kaikissa tilanteissa pysyä valppaana ja olla valmiina ottamaan auton ohjaus haltuunsa. Kuljettajan tulee noudattaa nopeusrajoituksia ja tieliikennelakia. Lisätietoja saat auton käyttöohjekirjasta.

[3] Head-Up-yksikkö on kätevä ominaisuus, joka näyttää tärkeimmät tiedot auton tuulilasille heijastettuina, jolloin kuljettaja voit nähdä ne ja silti tarkkailla edessä olevaa tietä.

[4] Ominaisuudet saatavana versiosta riippuen vakiona tai lisävarusteena (lisämaksua vastaan).

[5] Järjestelmä ei havaitse pieniä esineitä puskurin alla eikä välttämättä havaitse esineitä, jotka ovat puskurin lähellä tai maassa.

Joissakin tapauksissa kuvat edustavat muita kuin Suomessa myytäviä malleja, varustetasoja tai tarjouksia. Tässä näkyviä ominaisuuksia ei välttämättä ole saatavilla tai ne ovat saatavilla vain lisävarusteena.

Huomaa, että kaikki kuvat ja tuotetiedot ovat suuntaa-antavia. Teemme parhaamme, että tiedot pitävät paikkansa ja ovat ajan tasalla, mutta jatkuvan tuotekehityksemme vuoksi tiedot ja varusteet voivat muuttua milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta.